СЗО: За еден ден регистрираше 13.903 лица инфицирани со коронавирус

Светската здравствена организација (СЗО) во светот регистрираше 13.903 инфекции со коронавирус со нов вид во текот на денот, додека 862 починаа, покажуваат податоците од извештајот на СЗО објавени синоќа на веб-страницата на оваа организација.

Според СЗО, вкупниот број на пациенти се искачи на 167.511, од кои повеќе од половина – 86.434 – се регистрирани надвор од континентална Кина. Бројот на починати се искачи на 6.606 (3.388 починати надвор од Кина).

Фото: Архива