(ВИДЕО) Болниците во Италија преполни со заболени од коронавирусот, болнички кревети и по ходниците

На социјалните мрежи се шири снимка од болница во Италија, на која се гледа дека болничките капацитети се преполни. Болнички кревети има и во ходниците на болницата.

 

https://www.facebook.com/cristian.zanin.5/videos/2853158921393971/