Кога се критикува без дебата, тоа е атак, му порача доктор Петковска-Огнјанова на Данилоски

И матичниот доктор Билјана Петковска Огнјанова остро реагираше на коментарот од епидемиологот Драган Данилоски кој го нападна примарното здравство. Данилоски на коментар на социјалните мрежи напиша: „Можно ли е по две години верглање со колегите Пановски, Беќаровски, вда не разбраа матичните дека не смее антибиотик за вирус?“

„Аман од овие епидемиолози кои не прегледале ниту еден ковид позитивен пациент. Но, многу е лесно од фотелја да се мудрува. Кога е упатена јавна критика од колеги без да се дебатира во фелата, тоа навистина се доживува како професионален атак. На проф.Даниловски уште пред две години се обидов да му ја опишам сликата на терен, но по се изгледа не ја запомнил“, напиша Петковска Огнјанова.

Доктор Михајлова до Данилоски: Од уста не ги извадивте матичните, а системот не ви функционира без нас, срам да ви е на сите! – Семед Инфо (semed.mk)